En classe d'avui ens ensenyo vàries bascules per saber com seria més útil a l'hora d'usar-la en un aula d'infantil, arribem a la conclusió que la millor seria la més manipulativa per a ells:
![Imagen relacionada](https://www.ibdciencia.com/958-large_default/balanza-granataria-100-gr.jpg)
Anem parlar una mica de les magnituds i les diferents magnituds que ens podem trobar en el nostre entorn.
La magnitud és tot allò que es pot mesurar i es representar numèricament.
Magnitud de longitud la seva unitat bàsica de mesura és el metre.
Magnituds de massa la seva unitat bàsica de mesura és el quilo.
Magnitud de temps, la seva unitat bàsica de mesura és el segon.
Magnitud de capacitat, la seva unitat de mesura és el litre.
El pes és una força amb la qual la terra tira d'un cos.
Tots els cossos estan sotmesos a la mateixa acceleració de la gravetat.
El pes d'un cos és la força que obtenim en multiplicar la massa del mateix per l'acceleració de la gravetat, que representarem per g:
P=mg
Com tota força, el pes té una adreça i un sentit. El pes està en la línia que uneix el cos amb el centre de la Terra i apunta cap a ell.
Si tenim 1 kg el pes seria 1×10 N= 10 N. Però com tots els cossos (en els nostres voltants) estan sotmesos a la mateixa acceleració de la gravetat simplifiquem en el llenguatge quotidià i diem que pesa 1kg, la qual cosa vol dir que pesa 10 Newtons.
La força està sent tirat cap al centre de la Terra trobarem un pes net o aparent menor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEu5HxODX5lf20zsOFPXBDb9NadCOZOUig-F9V3zgzMpkp7KIGzG1GuRV8SSMbGGcWWbhQ0RHNFPyPmm5xsNEBrw39wmhxV8g18BDUgaWLqb3A55wzDXhMD-UFJ2wMUaq_s7DYws9vyq3x/s320/astro.png)
Això significa que tot objecte és sis vegades més lleuger en la Lluna del que és a la Terra. Una persona que pesi 60 quilos a la Terra pesaria només 10 quilos en la Lluna.
Els planetes del Sistema Solar es determinen segons la gravetat que els acati, els podem assenyalar de la següent manera:
Mercuri
Aquest planeta posseeix un radi de 2439 quilòmetres i té una massa més disminuïda que la terra, a part gaudeix d'una gravetat superficial de 2.8 m/s2.
Venus
Aquest planeta és el que més s'assembla a la terra, tant per grandària que per atmosfera hermètica; la força de gravetat també és similar amb la quantitat de 8.9 m/s2.
La lluna
La lluna té un radi de1737 quilòmetres; amb una massa i una densitat molt baixa la gravetat de la qual es determina en 1.62 m/s2
Mart
Mart també és molt semblat a la terra en molts àmbits, és una mica més petit i menys espès, posseeix una atmosfera lleugera, per tant la gravetat és molt baixa la qual s'estableix en 3.7 m/s2
Júpiter
Aquest és el més gran del Sistema Solar, conserva una gegantesca massa, però la seva superfície no és sòlida, no obstant això en el seu incert nucli intrínsec, la gravetat sol ser de 22.9 m/s2; en definitiva gairebé el triple de la gravetat de la terra.
Saturn
És un planeta molt fort però alhora lleuger, també és molt gasós. La seva gravetat equival a 9.1 m/s2
Urà
Aquest planeta és gegant i gasós, el qual manté una escassa densitat, per tal motivo la gravetat és similar a la de la terra; amb un 7.8 m/s2; es pot dir que és molt mínima ja que la seva grandària és 4 vegades major.
Neptú
És el planeta més apartat del Sistema Solar; i la cambra més geganta de tots, és 17 vegades més forta que la terra i menys pesat. Per tant la gravetat és d'11m/s2.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada